Manifest

AND NOW FOR SOMETHING DRAFTICALLY DIFFERENT…

Na šta pomisliš kada čuješ reč draft? Možda na neki mejl koji nikako da pošalješ, a znaš da moraš? Ili na sve one situacije u životu kada čekaš da budeš izabran, makar kao treći pik?

Paaa, zasigurno te loži neka sušta suprotnost moranju… Kada imaš osećaj da je sve u tvojim rukama, po tvojim željama. Za ovo drugo, poželjno stanje duha postoji jedno sa-vr-še-no mesto! 

Za početak, šta? Draft je prvi SELF-SERVE TAP BAR u Beogradu.

Nije ti jasno ni kako? Smišljeno i smisleno selektirana piva i vina sipaš sam sebi iz točilica. Sipaš ono šta želiš, koliko želiš, kada želiš.

Gde? U jednom šoru kraj Luke Beograd niče novo gradsko središte zabave. Ambijent toliko beogradski i nebeogradski u isto vreme. Za trenutak će te indastrijal prizori i mirisi možda odvesti u Hamburg ili Berlin, ali ne. Tu si, u tom našem šizofrenom i voljenom gradu, svega 10 minuta pešaka od Trga republike. 

A čemu sve to? Seti se za trenutak situacije kada u punom baru pokušavaš da dobiješ piće… Da li si razmišljao koliko minuta traje procedura ili koliko delova ista ima? A sada zamisli da nema čekanja na konobara, mahanja, dovikivanja.

Kada sipaš sebi pivo ili vino na točilici, pored tebe to isto radi neko drugi. I to je početak. Priče. Kraće. Duže. U dve reči. Ili dva gutljaja. Jer sipaš i probaš baš onoliko koliko želiš. 

Nema spopadanja i nadmetanja. Ima relaksiranosti i spontanosti. I preko dana, i naveče. I ponovo. Jer draft označava i nedovršenost. A zašto bi se išta što je dobro završilo?

Triki pitanje za kraj: (Ali, stvarno), da li si ikada sedeo na brodskom kontejneru?

Siđi do luke & uzmi stvari u svoje ruke. 

Vidimo se!